Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане от носачи на Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
    Каква аларма да и сложа? Дайте съвети моля. Гледам има такива които изцяло заместват оригиналния ключ или вариант на такива, които работят с оригиналния ключ, вместо със собствен. Аз съм привърженик на идеята да ползвам оригиналния ключ, който е леко захабен, но предпочитам него. Към какъв ценови диапазон и функции да се насоча. Понеже искам да правя и каско, а знам там не признават всякакви аларми.
    Е няма ли вградена фабрична аларма нали е TI-топ

---------- Post added at 14:40 ---------- Previous post was at 14:27 ----------

Първоначално публикувано от novice Покажи съобщение
    Колата пристигна! Мерси!
    Невероятна е, качихме я на околовръсното и отидохме до Нови хан после. Уникална кола, 130 не ги усеща със 6-те предавки. Жалко, че магистралите ни са целите на вълни и то след ремонт... Харчила е 5-5.5 на 100 по магистралата настъпена на 160 - 800км с един резервоар. Ремъкът е сменен преди 10хил.км. Накладките са изразходвани само 1мм при последния технически преглед. Дисковете са добре. Окачването е бомба, няма троп, няма хлоп. Джантите имат някои удари и с тези нископрофилни гуми не се чувства като правена за павирани улици, но колата е много стегната и върви като пушка! Съединителят е супер, двигателят не пуши, не гори масло. Ръждата, за която се притеснявах се оказа, че е само по пружините, но те са си консуматив. Във всеки случай пружините са в много по-добро състояние от тези на австрийската Алфа, която тук се продаваше за 5 бона. Климатикът май се нуждае от фреон или пък аз не съм се научил да боравя с него още, но това да и е косурът! Съседите не вярват, че е на 280хил. км, понеже тя изглежда като нова.
    И освен всичко, колата е TI, Tourismo Internationale, т.е. топ спортно изпълнение от Алфа.
    8 и малко излиза. Самата кола нетно е 6 и малко, но човекът взе 2, за да я докара. И цената му не е висока, понеже питах на няколко места и отвсякъде обявиха такава цена за докарването от холандско/немско. Остава въпросът за колко е купена кола, която тук се продава за 4.5, след като само за докарването взимат 2... Иначе не че му правя реклама на момчето, но ако някой реши да си докарва кола, бих му дал контактите му, защото ми докара това, което харесахме по обявата. И то за по-малко от 3 дни от сключване на договора. Изключително професионално отношение и изключително съобразяване с избора на клиента за разлика от други вносители, защото изрично бях заявил, че не искам черна кола и той се съобрази с това, въпреки че имаше преобладаващо наточени черни хубавици в моят ценови диапазон. Иначе над 4К евра избор бол.
    Аз бих те посъветвал да смениш всичко тук всички ремъци,всички филтри водна помпа масла и там други неща дето се правят на първо обслужване след покупка на кола втора ръка !Не бих имал доверие на написано нещо в една книжка...после да не плачеш.Но ти си решаваш
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

• Аларма ако има, т.е. то бутон за нея който мига при заключена кола има върху конзолата, но явно звукът е изключен и ми казаха, че май трябва да се закачи на компютър, за да се активира звукът на алармата. Поне в упътването на английски, което си дръпнах,, нищо не пише за това как се активира звукът на алармата. Така и така ще се закача, за да сменим езикът поне на английски. И все пак ако може да се активира звук и всичко и работи, нямам идея дали застрахователите за каско ще я признаят. Би трябвало, но кой ги знае.
      Обслужването ще го мисля след регистрацията. В момента имам малко по-различен проблем с рампата, през която влизам вкъщи. Понеже съм над нивото на улицата, отляхме бетон за врата, но майсторите се попрестараха с нивото му и рампата дойдее къса и с голям наклон, при което предната маска задира лек отдолу. И трябва да коригирам наклона и кривата от улицата към рампата преди да изкарвам колата отново където и да е.

EDIT: Четейки упътването на английски се казва, че ако се задържи ключът на позиция MAR за 30 секунди, звуците на алармата отново се включват. Обаче пише, че и един цикъл на алармата е само 26 секунди. В този ред на мисли дали застрахователите признават фабричната аларма за годна за каско?
      Last edited by novice; d.m.y г., 00:05.
      За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

• На 147-цата от подписа, каското го направихме в ДЗИ, защото ми казаха, че били единствените, които не искали аларма и нямаше никакви проблеми.
        "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
        Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г

Comment

• Дженерали, също не искат.
          ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
            Дженерали, също не искат.
            Да, само отбелязаха, че има имобилайзер и никакви проблеми с пълното автокаско
            "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
            Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г

Comment

• То май вече никъде не искат. На мен в Лев Инс също не са ми искали. Пишат я фабрична и до сега не е имало проблеми
              159 2.4 JTDM HIGH
              147 1.9JTD 8v - Ex

Comment

• Не мога да разбера, защо след като задържа ключа повече от 30 секунди в позиция MAR, както пише но стр.13 тук http://www.manualslib.com/manual/542...Romeo-147.html ,
                звуковата сигнализация на алармата не сработва.
                Някой да препоръча добри майстори на климатици в София? Да диагностицират и поправят духалката, която упорито отказва да духа студено.
                Last edited by novice; d.m.y г., 01:21.

Comment

Не мога да разбера, защо след като задържа ключа повече от 30 секунди в позиция MAR, както пише но стр.13 тук http://www.manualslib.com/manual/542...Romeo-147.html ,
                  звуковата сигнализация на алармата не сработва.
                  Някой да препоръча добри майстори на климатици в София? Да диагностицират и поправят духалката, която упорито отказва да духа студено.
                  Ето
                  Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                  sigpic

Comment

• Благодаря за упътването! Утре ще пробвам.
                    Извинявам се за ламерския въпрос - дали може окачването да се направи по-високо и задължителна ли е смяната на пружините в този случай? В момента със спортното окачване колата сигурно е перфектна за Холандските пътища-масла, но за нашите лунни кратери си е направо игра на руска рулетка да удариш картера.

Comment

Благодаря за упътването! Утре ще пробвам.
                      Извинявам се за ламерския въпрос - дали може окачването да се направи по-високо и задължителна ли е смяната на пружините в този случай? В момента със спортното окачване колата сигурно е перфектна за Холандските пътища-масла, но за нашите лунни кратери си е направо игра на руска рулетка да удариш картера.
                      Задължително е
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Или аз нещо не правя като хората с това упътване или не знам защо сирената не сработва. Под Key on се има предвид само даване на контакт, без стартиране на двигателя, нали? И бутонът за задни светлини за мъгла сработва ли въобще, като светлините не са пуснати, а само аварийките преди това?

Рег-нах колата, само че хубавците от КАТ отказаха да ми признаят Евро 3 или 4 на двигателя, понеже не пишело нищо в холандската документация. Или чакаха да им бутна или наистина са такива кратуни, каквито изглеждат. Да съм отидел в представителството на Алфа да съм вземел уверение за класа на колата и тогава щяли да ми признаят. Ма къде точно на кое гише трябва да се върна пълна мъгла. Някой да ме посъветва - до Ауто Италия ли трябва да ходя или къде за да ми издадат уверение за класа на двигателя и какви пари би струвало? Че нали ни готвят балтия с данъка според класа на двигателите...
                        Last edited by novice; d.m.y г., 00:26.

Comment

• До сега регистрирал ли си кола? Не мисля,че си запознат със закона (колкото и да е тъп в БГ) няма значение ЕВРОТО ти в случея. Щом си над 78 kw ,ако ще и евро 10 да е..ще се плаща според киловатите. 200 лева данък не ти мърдат. Моя е евро 3 88 киловата, 198 лева ми е данъка. Твоя че е повече...това са правилата тука. Не искам да те убиждам или нещо от сорта..просто ти казвам как седят нещата в тая държава....на моя баща колата е евро 4 тойота корола 2007..87 киловата е..и плаща пак около 200 лева...така че..сам си прави сметката
                          Last edited by Hristiyan; d.m.y г., 11:20.
                          147 1.6TS 2005 120bhp.
                          The beauty is real...you just have to find it!

Comment

• Е то пък 200лв един данък...........Хората в европа плащат на година с хиляди евро пътни данъци.Ама те за това са ни и на тоя хал пътищата а и като цяло всичко в държавата.
                            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Данъчни облекчения

Предвидени са данъчни облекчения за:
                              •превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства и несъответстващи на екологичните категории „Евро 3", „Евро 4", „Евро 5", „Евро 6" и „ЕЕV" - данъкът се заплаща с от 20 до 40 на сто намаление по решение на общинския съвет;
                              •превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл. и съответстващи на екологичните категории „Евро 3" и „Евро 4" - данъкът се заплаща с 50 на сто намаление;
                              •превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл. и съответстващи на екологичните категории „Евро 5" и „Евро 6" - данъкът се заплаща с 60 на сто намаление;
                              •автобусите, товарните автомобили, влекачите за ремарке и седловите влекачи с двигатели, съответстващи на екологични категории „Евро 3" и „Евро 4" - данъкът се заплаща с 40 на сто намаление;
                              •автобусите, товарните автомобили, влекачите за ремарке и седловите влекачи с двигатели, съответстващи на екологични категории „Евро 5", „Евро 6" и „ЕЕV" - данъкът се заплаща с 50 на сто намаление;
                              •автобуси, извършващи обществен превоз на пътници по редовни автобусни линии в градовете и слабонаселените планински и гранични райони, които се субсидират от общините - данъкът се заплаща в размер 10 на сто от определения размер, при условие, че не се използва за други цели.

Екологичните категории се удостоверяват чрез предоставяне на документ, от който е видно съответствието на превозното средство с определената от производителя екологична категория.
                              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                                Е то пък 200лв един данък...........Хората в европа плащат на година с хиляди евро пътни данъци.Ама те за това са ни и на тоя хал пътищата а и като цяло всичко в държавата.
                                Айде да не се почва кой какво плаща на запад...а??
                                Не сме там, а сме в БГ.Който не е съгласен да се маха. Не е редно според мен да се плаща по-голям данък за "по-нова" кола, а за дъртия пушилник дето е на 30 години данъка да ти е 23 лева...
                                Просто това е тука в нашата мила родина
                                147 1.6TS 2005 120bhp.
                                The beauty is real...you just have to find it!

Comment

Working...
                                X